Zeeuwse uientelers maken kennis met Schoon Water Zeeland

De Uiendag op Colijnsplaat trok dit jaar veel bezoekers. Dankzij het regenachtige weer ging men liever niet de eigen akker op. In de techniek-tent van mede-uitvoerder DLV Plant is het project Schoon Water Zeeland aan vele tientallen bezoekers geïntroduceerd. Technieken voor een duurzame gewasbescherming staan in het project de komende jaren centraal. CLM en DLV Plant gaan samen met toeleveranciers en afnemers deze technieken bij de Zeeuwse landbouw onder de aandacht brengen.

SchoonWaterZeelandUiendag1

Ook in de hoofdtent bracht project-partner ZLTO Schoon Water Zeeland onder de aandacht.

SchoonWaterZeelandUiendag2

Vooral de gratis studiegroepen onder begeleiding van DLV Plant en de kans op een innovatiebijdrage voor nieuwe technieken spraken de bezoekers aan. Alle Zeeuwse akkerbouwers kunnen deelnemen aan het project.

Dit bericht is geplaatst in Schoon Water Zeeland met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.