Schoon Water stand op IRS bietendag in Vreedepeel

Op de snikhete donderdag, 2 juli, was de bietendag van IRS. Ongeveer 250 bezoekers deden de gruweltent van Schoon Water voor Brabant en DLV aan. Hier kregen zij informatie over ziekten en plagen in bieten en cichorei. Maar ook informatie over effecten van verkeerd management van het perceel, zoals een overlap in bespuitingen.

  • Schoon Water adviseur Bert Aasman liet bezoekers kennismaken met de “gruwelheden” in bieten en cichorei. Zo’n 250 bezoekers zagen met eigen ogen wat er allemaal mis kon gaan. Vooral vóórkomen dat het uit de hand loopt was het thema. Goede diagnose leidt tot snellere aanpak en kan groter probleem voor komen.
Dit bericht is geplaatst in Aardappelen, Loonwerkers, Vollegrondsgroente. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.