Schoon Water teelttip algemeen: Schoffelen met contrastbril

Schoffelen van jonge gewassen is vaak een lastig en inspannend werk. Vooral wanneer er al direct tot kort aan de rij geschoffeld wordt is het cruciaal dat de rijen goed zichtbaar zijn. Daarbij zijn een goede en lange richtstok op de machine erg belangrijk. Maar door de stand van de zon (midden overdag) zijn de rijen vaak alsnog slecht te zien vanaf de trekker. Een eenvoudig hulpmiddel hierbij is een contrastbril. Contrastbrillen worden in diverse sporten gebruikt om beter zicht te hebben. Er zijn verschillende te koop waarbij een oranje glas voor meer contrast overdag zorgt en een geel glas juist bij donkerder weer of ’s avonds. Door een centimeter breder te kunnen schoffelen heeft u de bril al snel terug verdient!

 

Dit bericht is geplaatst in Aardappelen, Boomteelt, Loonwerkers, Vollegrondsgroente met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.