Schoon Water teelttip algemeen: onkruidherkenning

Onkruidbestrijding slaagt alleen wanneer de Schoon Water Ooievaarsbek kiemplantmoeilijke onkruiden worden herkend.
Er zijn diverse apps beschikbaar waarmee u de onkruiden kunt herkennen. Bijvoorbeeld IRS onkruidherkenning, beschikbaar via Google Play (zoek naar irs onkruid). U kunt ook uw Schoon Water begeleider vragen om een CD onkruidherkenning van DLV Plant.
Juiste en vroege herkenning helpt bij onkruidbestrijding op maat. Hoe kleiner het onkruid, hoe minder middel nodig is. De dosering van de meeste middelen is afhankelijk van het groeistadium van het onkruid.
Een voorbeeld van bestrijding op maat is de ooievaarsbek. Deze wordt vaak standaard bestreden in de Schoon Water ooievaarsbekmaïs, terwijl het lang niet op alle percelen te vinden is. Middelen met terbutylazin worden ingezet tegen ooievaarsbek. Deze zijn sterk milieubelastend, dus als het gebruik vermeden kan worden is dat goed voor het milieu en de portemonnee.
Zie de foto’s voor een kiemplant van en een kleine ooievaarsbek.

Dit bericht is geplaatst in Aardappelen, Loonwerkers, Teelttips, Vollegrondsgroente met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.