Schoon Water ging voor even nationaal

HetenluchtEind april was de afsluitende bijeenkomst buiten Brabant over chemievrij beheer verharding en openbaar groen. De gemeente Arnhem en hun aannemer Sight Landscaping vertelden hoe zij de gemeente al sinds de jaren ’80 chemievrij beheren. Arnhem was toentertijd één van de eerste gemeenten die chemievrij waren.

Jan Hekman van Eco Consult ging de diepte in over hoe slim aan te besteden, besprak de verschillende technieken en ging in op de vraag hoe het uitgevoerde werk kan worden gecontroleerd. Gemeenten vergeleken met elkaar de prijzen per m2 voor het uitbesteed beheer. In een werksessie bespraken zij hoe ze de komende maanden over willen schakelen naar chemievrije beheer in hun gemeenten. In de bijeenkomst hebben de gemeenten veel nieuwe kennis opgedaan die ze kunnen gebruiken in het traject naar chemievrij beheer van hun gemeente.

De vraag kwam naar voren of er zekerheid is over de ingangsdatum van het verbod voor gebruik van chemie. CLM heeft direct van het ministerie I&M gehoord dat het verbod daadwerkelijk 1 januari 2016 van kracht gaat. Het is belangrijk dat hieromtrent zo snel mogelijk zekerheid komt. Advies aan de gemeenten is nu uit te gaan van deze datum.

Dit bericht is geplaatst in Bedrijven, Gemeenten, Persberichten. Bookmark de permalink.

Geef een reactie