Aspergetelers Langstraat bespreken onkruidtactiek

Op dinsdag 3 juni hebben aspergetelersSchoon Water aspergeruggen op het bedrijf van Musters in Elshout de onkruidbestrijding besproken. Eerst bekeken ze een nieuw aangeplant perceel. De eigenaar was in eerste instantie van plan de onkruidbestrijding chemisch aan te pakken. De groep heeft hem echter overtuigd dat mechanisch een betere keuze is. Een smalspoortrekker en cultivator werden ter plekke geregeld. Winst voor schoon water!

Daarna is de groep gaan kijken naar andere velden waar net was gestopt met de oogst. De discussie ging verder over het nut van chemische onkruidbestrijding direct na de oogst. Iedereen heeft daar zijn eigen mening over maar de meeste telers vinden dat direct spuiten geen nut heeft. Een betere tactiek is om tijdens de oogst de paden een keer zwart te maken met de frees of cultivator en dan pas een paar weken na beëindiging van de oogst onderdoor alleen de ruggen te spuiten. Hierdoor is de chemie veel efficiënter en wordt er minder middel verspoten. Groot nadeel is wel dat de oogsthulpmachines door de mechanische bewerking van de paden in het begin moeilijker door de losse grond heen komen.

Dit bericht is geplaatst in Vollegrondsgroente met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.