Teelttip asperge: loof groen houden meestal niet nodig

aspergeloofAls u om u heen kijkt, ziet u de eerste symptomen van de herfst zich al aandienen.

Ook in uw aspergegewas is dat het geval, zeker op die percelen waar al vroeg gestopt is met oogsten. Als het loof een 100 dagen groen is geweest, heeft het meer dan voldoende geassimileerd om kracht op te bouwen voor het nieuwe oogstseizoen. Dit loof langer groen houden met behulp van fungiciden voegt nauwelijks meer iets toe aan de groei. Het is ook zeer de vraag of het überhaupt helpt.

Alleen bij dit jaar aangeplante percelen kan het zinvol zijn om nog een keer te spuiten vanwege de laat doorgekomen stengels. Een bespuiting in september belast, in verband met hogere uitspoeling, ook het grondwater veel meer dan in de zomermaanden. Neem dit ook in uw overwegingen mee.

Dit bericht is geplaatst in Maatregelen, Teelttips, Vollegrondsgroente. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.