Nieuw: flyer over chemievrij beheer, voor gemeenten en bewoners

VHGflyer-voorkantMet de nieuwe flyer vragen wij uw aandacht voor chemische bestrijdingsmiddelen in relatie tot Schoon Water. Bij gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen op uw verharding of in ‘het groen’ kunnen middelen af- en uitspoelen naar het grond- en oppervlaktewater. Bestrijdingsmiddelen breken vaak slecht af in het milieu én kunnen allerlei negatieve gevolgen hebben voor de natuurlijke omgeving.

Gelukkig kunt u prima uw bedrijfsterrein of tuin onkruidvrij houden op een natuurlijke manier, dus zonder gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.

Drinkwaterbedrijf Brabant Water maakt van het grondwater, na zuivering en controle, drinkwater. Het verwijderen van de bestrijdingsmiddelen uit het water kost steeds meer geld. Voor nu en in de toekomst is het belangrijk de bron van ons drinkwater schoon te houden en het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen te beperken.

VHGflyer achterkantWat heeft dit met u te maken? U bent bezig om te kiezen met welke hovenier of groenvoorziener u zaken gaat doen en wat uw wensen zijn. Eén van die wensen kan zijn om te onderhouden zonder chemische bestrijdingsmiddelen. Bespreek deze wens met uw hovenier of groenvoorziener, zij vertellen het u graag!
Schoon Water én uw hovenier of groenvoorziener (verenigd in de VHG), zouden het op prijs stellen als u kiest voor het werken zonder chemische bestrijdingsmiddelen.

Voor meer informatie, vraag het aan uw  groenvoorziener of hovenier. Bekijk ook de watervriendelijke tuintips op de achterzijde van deze flyer voor meer informatie. En kijk naar alle informatie op deze website. Voor een weloverwogen keuze!

Lees of download de flyer over chemievrij onderhoud…

Dit bericht is geplaatst in Bedrijven, Bewoners, Gemeenten, Maatregelen. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.