Onkruidbestrijding suikerbieten na opkomst

De meeste bieten staan inmiddels boven of zijn aan het opkomen. Ook het eerste onkruid is te vinden. Aangezien het gewas en het onkruid nog klein zijn, is het aan te bevelen via het Lage Dosering Systeem te werken. Als u onkruid in een vroeg stadium en met een effectieve mix bestrijdt, behaalt u een goed resultaat met een lagere dosering.

U kunt starten met 0,65 fenmedifam + 0,65 olie + 0,5 metamitron (Goltix) + 0,5 ethofumesaat (Tramat). Door voor fenmedifam en olie iets hoger dan 0,5 aan te houden ontstaat meer contactwerking.
Als u direct na regen spuit, is de werking van de middelen wat beter, en kan voor metamitron en ethofumesaat beide 0,4 aangehouden worden. Bij gebruik van Betanal Expert 0,75 aanhouden + 0,5 Goltix. Bij drogend weer 0,25 fenmedifam toevoegen.

Komt er zwaluwtong voor? Dan kan ethofumesaat vervangen worden door Pyramin.
Bij ooievaarsbekje aan de combi 0,2 Dual Gold toevoegen.
De doseringen zijn in liters per ha.

Stem de mix die u gebruikt af op het soort onkruiden dat er staat. Al vraagt dit in het kiemstadium enige oefening om te herkennen. Uw Schoon Water-adviseur kan u hierbij helpen.

Het voordeel van het LDS-systeem zijn de lagere middelkosten en minder gewasschade. Bovendien is er minder risico op uit- en afspoeling naar het grond- en oppervlaktewater!

Dit bericht is geplaatst in Aardappelen, Loonwerkers, Teelttips, Vollegrondsgroente. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.