Een schone Maas door nieuwe technieken en doortastende boeren!

Via een unieke samenwerking hebben 100 boeren en loonwerkers met nieuwe technieken de belasting van de Maas met gewasbeschermingsmiddelen flink verminderd. Dat is belangrijk omdat de Maas bron voor drinkwater is. Als blijk van waardering reikte Yvon Jaspers de prestigieuze Internationale Maasprijs van RIWA-Maas uit aan akkerbouwer Jacob van den Borne uit Reusel. ‘Jullie weten van aanpakken en zijn veel te bescheiden’ aldus Yvon Jaspers, die onder de indruk was van de prestatie van de boeren uit het Maasstroomgebied. De investering van de boeren in de nieuwe technieken leveren een gebruiksreductie van 5-70% en een driftreductie van 55-99%, waardoor veel minder middel in het water komt. Bekijk het filmpje… of ga naar YouTube …

Dit bericht is geplaatst in Loonwerkers, Resultaten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.