Slim beheer van de randen van uw percelen

De gewasontwikkeling in de perceelsranden is ook goed door gegaan. De grassen in deze randen gaan al naar de zaad vorming. Op zich is dat geen probleem; deze mogen zich onbeperkt ontwikkelen.

Echter ook onkruiden als haagwinde, distel, brandnetel en bramen gaan ook weer richting zaadvorming. Ook riet begint zich te manifesteren, vooral schadelijk ivm schaduwwerking en het vochtige blijven van het gewas. Binnen nu en enkele weken kunt u de randen maaien /klepelen en dan mogelijk 6 weken later nog een keer mits het gewas het toelaat.

Indien er geen grote gras en /of riet ontwikkeling is kan ook pleksgewijs met rugspuit de schadelijke onkruiden bestreden worden. Met name bij haagwinde is de rand van het perceel de plek die de besmetting op een perceel in stand houd.

Beter een paar planten in de rand preventief bestrijden dan jaarlijks meer middel op het gehele perceel gebruiken dan noodzakelijk (meer kosten, meer groeiremming en meer milieubelasting van het water).

VAN BUITEN NAAR BINNEN WERKEN = ALLES SCHOON.

Dit bericht is geplaatst in Boomteelt met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.