Boomteelt: Te droog voor bodemherbiciden, prima schoffelweer en fungiciden niet nodig bij vorstschade

Het heeft hier en daar een beetje geregend. Maar tot op heden absoluut te weinig voor een goede werking van bodemherbiciden. Beregen dus zelf. Of wacht af tot er voldoende water is gevallen. Spuiten op een droge grond heeft geen nut!

Wiedeggen en schoffelen is nu effectief! Dit werkt prima. Zeker als u er op tijd bij bent.

Gaat u als er meer regen is gevallen toch spuiten? Vermijd dan de middelen Basta en Finale. Deze hebben een te hoge milieubelasting om binnen Schoon Water in te zetten. Bovendien zijn deze middelen met deze droogte niet effectief. Een beter middel is Round-Up. Maar dit is alleen effectief op een zacht groeiend onkruid met donker weer. Ook hiervoor moet het eerst meer regenen.

Fungiciden niet nodig bij vorstschade
Op veel percelen is nu duidelijk te zien welke schade de vorst heeft aangericht. Zeker op percelen waar Prunus laurocerasus al flink schot had gemaakt is de schade groot. De jonge topjes drogen snel in en spuiten met een fungicide is dan ook niet nodig. In sommige gevallen is terugmaaien nog een optie.

Dit bericht is geplaatst in Boomteelt, Teelttips met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.