Prei: toelating van boxer

In de preiteelt is het middel Boxer toegelaten. Mede door de beperking bij de Butisan S tot 2 liter per 3 jaar is een extra middel zeer welkom. Boxer werkt goed tegen papagaaiekruid, straatgras en redelijk op melde. De toelating is na planten. Kan gecombineerd worden met andere middelen. Dosering 3 tot 5 liter per ha. Eventueel herhalen tot uiterlijk 14 dagen na planten.

Let wel op: Boxer is zeer giftig voor in het water levende organismen. Daarom moet op percelen die grenzen aan oppervlaktewater gebruik worden gemaakt van minimaal 90% driftreducerende spuitdoppen!

Syngenta heeft de toelating breed gehouden, want Boxer is ook toegelaten in zaaiprei. Met deze toepassing wordt komend jaar meer ervaring opgedaan. De toepassing kan uitgevoerd worden vóór opkomst (conform toelating) in een dosering van ca 2,5 – 3 liter.
Pas op: ervaring met zware neerslag na zaai is er niet.

Dit bericht is geplaatst in Teelttips, Vollegrondsgroente met de tags . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.