Asperge: aspergevlieg gesignaleerd!

Op diverse percelen in Oost Brabant en Limburg is de aspergevlieg aangetroffen. Meer specifiek: waar stengels boven de grond komen. De aspergevlieg legt een eitje in de stenge. De larve vreet zich daarna een weg naar beneden. En de stengel sterft af. De vlieg is extreem vroeg, een gevolg van het warme weer.

Controleer de velden. Grijp in als het nodig is met Deltamethrin. Doe dit in de ochtenduren of in de avond. In de middag is het nu te warm voor dit middel. Deltamethrin heeft een lage milieubelasting.

Let op: dit middel is toegestaan in:

  • in 1- en 2-jarige velden: zodra de stengels boven de grond komen
  • in productievelden: direct na de oogst. De behandeling desgewenst herhalen.
Dit bericht is geplaatst in Teelttips, Vollegrondsgroente met de tags . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.