Boomteelt: onkruidbestrijding

Het is de komende dagen koud genoeg om met Chloor-IPC te spuiten. Toch is het raadzaam dit nog niet te doen. Onkruid dat nu tussen de planten staat groeit traag en geeft weinig tot geen schade aan de planten. Een bespuiting vroeg in de winter zorgt ervoor dat je aan het einde van de winter nogmaals moet spuiten. Is spuiten nu wel nodig? Wacht dan tot januari/februari met de Chloor-IPC bespuiting.

Spuit u in januari/februari met Chloor-IPC? Voeg dan Kerb toe voor het bestaande onkruid. U start dan het voorjaar met een schoon perceel. Bij zandgronden (met een laag gehalte organische stof) is een dosering van 2 liter Chloor-IPC plus 1,5 kg Kerb per ha voldoende.

Verwijder onkruiden die nu aanwezig zijn mechanisch, als ze niet met Kerb te bestrijden zijn. Dat is de beste manier. Eventueel met een kappenspuit en een middel dat het betreffende onkruid aanpakt. Let op: Kerb werkt bijvoorbeeld niet op akkerviooltje, dovenetel, kamillesoorten en andere. Voor een compleet overzicht raadpleeg de gevoeligheidstabel van onkruiden voor Kerb.

Dit bericht is geplaatst in Boomteelt, Teelttips met de tags . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.