Persbericht: Vooral als een veldspuit veel wordt gebruikt, is het nuttig om de doppen vaker dan een keer per drie jaar te testen

Culemborg, 27 oktober 2010 – Voor een effectieve bespuiting is het belangrijk dat spuitdoppen de juiste hoeveelheid middel afgeven. Met een elektronische doppentester worden versleten en verstopte spuitdoppen opgespoord. Acht loonwerkers die deelnemen aan het project ‘Schoon Water’ hebben hun veldspuit door laten meten: 14% van de spuitdoppen werkte niet optimaal. Na schoonmaken of vervangen zorgen deze spuitdoppen weer voor een effectieve bespuiting, met minder milieubelasting van het grondwater tot gevolg.

Persbericht: Vooral als een veldspuit veel wordt gebruikt, is het nuttig om de doppen vaker dan een keer per drie jaar te testen

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.