‘Spreekuur’ in de maïs succesvol!

“Vandaag of morgen de onkruidbespuiting met een lage dosering uitvoeren is een goede aanpak voor schoon water en een schoon gewas”. Dat was de conclusie van een tiental veehouders/loonwerkers en DLV-adviseur Verstappen tijdens de spreekuurbijeenkomst in Vessem van het Schoon Water project.

Verstappen volgt de ontwikkeling van de maïs in Vessem op de voet en organiseerde precies op het juiste moment de bijeenkomst. Na de droge periode ontwikkelt de maïs zich snel en is het zaak de onkruidbestrijding tijdig uit te voeren. Ook de type onkruiden zijn op de bijeenkomst bekeken. Vooral ganzevoet en perzikkruid komen voor in de maïspercelen. Grassen komen op deze percelen weinig voor. Op de gespitte percelen staat de maïs er goed bij.

Met een eenmalige bespuiting met een mix van 0,4 l Mikado en 0,4 l Milagro/Samson en 0,25 l Frontier verwachten de deelnemers geen onkruidproblemen in de maïspercelen en blijft de milieubelasting van bodemleven en grondwater laag. Daarnaast ligt de prijs onder het gemiddelde.

Op andere percelen was de onkruiddruk hoger met onkruiden als hoefblad, haagwinden, melkdistel, varkensgras. Lokaal kwam schorseneren- en aardappelopslag voor. Ook voor deze situaties is een grondwatervriendelijke oplossing gezocht.


Dit bericht is geplaatst in Resultaten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.