Nieuw seizoen podcastserie ‘Red de Lente’

Vanuit Schoon Water willen we jullie graag wijzen op het nieuwe seizoen van ‘Red de Lente’, de podcast over bestrijdingsmiddelen. In de 1e aflevering van seizoen 2 blijkt de burger diverse bestrijdingsmiddelen in huis te hebben en te gebruiken, niet alleen tegen onkruid op de stoep, ook tegen mieren in en om huis en tegen vlooien bij hond en kat.

Opmerkelijk is dat het bestrijdingsmiddel imidacloprid nog toegelaten is als ‘diergeneesmiddel’ in antivlooienbanden- en druppels. Als een hond, na toediening van zo’n middel, wordt gewassen of gaat zwemmen, is er een risico dat dit middel in het milieu terecht komt. En ook andere stoffen die al lange tijd in de landbouw zijn verboden, zijn nog steeds beschikbaar voor de burger. Zo ook fipronil, omstreden vanwege risico voor de gezondheid en bekend vanwege het eierschandaal.

Peter Leendertse, adviseur bij CLM, noemt de werkelijkheid waarin middelen voor de landbouw verboden zijn en toch nog gemakkelijk door de consument kunnen worden gebruikt ‘meten met twee maten’.

Deze aflevering is te beluisteren via uw favoriete podcastmedium. Komende weken zal podcastmaker Dirk de Bekker ook in gesprek gaan met de keten en met de politiek.

Het gehele persbericht vindt u hier.

Dit bericht is geplaatst in Schoon Water voor Brabant met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.