Chemie-vrij beheer sportvelden: effect van water op natuurgrasvelden

De laatste jaren zien we dat extreme weerssituaties steeds vaker voorkomen: na twee (zeer) droge zomers, volgde een vrij nat jaar. Het weer heeft grote invloed op uw mogelijkheden voor het (chemievrij) beheer van sportgrasvelden en golfbanen. Bij droogte of juist een teveel aan water is het gras kwetsbaar. Dit maakt mechanisch ingrijpen moeilijker. Hoe kan u hier als beheerder mee omgaan? 

Tijdens de bijeenkomsten in de provincies Drenthe, Overijssel, Zeeland of Brabant zal bovenstaande vraag uitgebreid aan bod komen. In het eerste deel van de bijeenkomst staan de grasmat en het klimaat centraal. Wat is de invloed van waterbeschikbaarheid op de plant? Vervolgens nemen we u mee naar de praktijk; hoe kunnen beheerders hiermee omgaan? Welke technische oplossingen zijn er om problemen t.a.v. waterbeschikbaarheid te voorkomen (drainage, beregening en buffering)?

Programma:
13.45 Inloop
14.00 Welkom
14.15 Water en klimaat;  wat is de invloed op de grasplant?
              Spreker: Maurice of Thomas Evers (adviseurs Lumbricus)
15.00 Technische mogelijkheden t.a.v. waterbeschikbaarheid
              Spreker wisselt per provincie
16.45 Afronding

In Zeeland is de bijeenkomst op dinsdag 16 november en in Brabant op woensdag 17 november. Geïnteresseerd? Via de website onkruidvergaat.nl kunt u zich aanmelden.

De bijeenkomsten worden georganiseerd in samenwerking met CLM, provincie Drenthe, provincie Overijssel, provincie Zeeland, Waterschap Scheldestromen, Vewin en Schoon Water.

Dit bericht is geplaatst in Gemeenten, Schoon Water voor Brabant, Schoon Water Zeeland met de tags , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.