Robotschoffel Dino en Oz van Naïo Technologies

Op de Schoon Water voor Brabant demodag ‘Robotisering’ maakte ruim 100 bezoekers kennis met autonome, camera- en gps-gestuurde machines, waaronder de robotschoffels Oz en Dino van Naïo Technologies.

De robotschoffel ‘Dino’ gebruikt gps-data van het planten om autonoom door de bedden te rijden. De machine wordt vervolgens bijgestuurd door camerabeelden. In het groeiseizoen rijdt de machine eens per twee weken door het gewas om onkruiden in een vroeg stadium te bestrijden. De huidige versie schoffelt alleen tussen de rijen. Volgend jaar krijgt de machine een update om ook in de rijen te wieden. Het kleine broertje de Oz schoffelt sinds een maand bij Schoon Water boomkweker Mols. Hieronder is een korte video te zien van de demonstratie.

Dit bericht is geplaatst in Schoon Water voor Brabant, Teelttips met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.