Schoon Water tip: Papagaaienkruid

PapagaaienkruidPapagaaienkruid kan massaal aanwezig zijn in de aspergeteelt. Dit komt met name door de bijna ongevoeligheid voor herbiciden en door de enorme hoeveelheid zaden die de plant produceert. Wanneer een plant ontsnapt aan de onkruidbestrijding, staan er het jaar erna honderden van op het perceel.

PapagaaienkruidAlleen als de plantjes heel klein zijn willen ze doodgaan van de combi Lentagran/Sencor. Is de plant groter dan 5 cm dan werkt deze combinatie al nauwelijks meer. Spuit niet onnodig (Lentagran belast waterleven en grondwater). Probeer het onkruid mechanisch en de overblijvers handmatig te bestrijden. Alleen op die manier blijft het probleem klein.

Dit bericht is geplaatst in Teelttips met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.