Winnaars tekenwedstrijd scholencampagne

Doortje - Groep 7 - De Disselboom

Varkentjes die onkruid eten – Winnaar ‘Mooiste tekening’ – Doortje – Groep 7 – De Disselboom

Het schooljaar in Brabant loopt ten einde en daarmee de Schoon Water gastlessen van dit jaar. De kinderen hebben in twee lessen geleerd over het belang van schoon drinkwater. Omdat Schoon Water altijd op zoek is naar nieuwe ideeën om het water vrij van middelen te houden is er een prijsvraag uitgeschreven. De leerlingen mochten hun creativiteit de vrije loop laten door een striptekening aan te vullen.

 

Gezien de grote hoeveelheid prachtige tekeningen is de jury uitgekomen op een gedeelde eerste plaats. Doortje uit groep 7 van de Disselboom in Wintelre maakte de mooiste tekening en Rick uit groep 7b van de Evenaar in Oss had met zijn CO2 neutrale tractor het beste idee. Daarnaast gaat de tweede plaats naar Sam uit groep 5 van de Triolier in Budel, die het mannetje een ingenieuze machine liet bouwen. Als derde eindigde de tekening van Mark uit groep 8 van de Disselboom. De jury vond zijn alien erg origineel (hoewel helaas in praktijk niet zo makkelijk uitvoerbaar).

We bedanken alle leerlingen voor de prachtige tekeningen en goede ideeën!

Winnaar 'Beste idee' - Rick - groep 7b - De Evenaar

CO2-neutrale met heet water – Winnaar ‘Beste idee’ – Rick – groep 7b – De Evenaar

Tweede plaats - Sam - Groep 5 - De Triolier

Mechanische onkruidbestrijder – Tweede plaats – Sam – Groep 5 – De Triolier

Derde plaats - Mark - Groep 8 - De Disselboom

Alien die onkruid weg beamt – Derde plaats – Mark – Groep 8 – De Disselboom

Gedurende het schooljaar 2018/2019 zijn op verschillende basisscholen gastlessen over Schoon Water gegeven, in opdracht van de provincie en drinkwaterbedrijf Brabant Water. De scholen liggen in of nabij (zeer) kwetsbare grondwaterbeschermingsgebieden. Een medewerker van Brabant Water verzorgde een eerste les over drinkwater, gevolgd door opdrachten waarbij de kinderen op het schoolplein en thuis zelf op onderzoek zijn gegaan naar onkruid en insecten. De tweede les werd verzorgd door een medewerker van CLM of Delphy, vaak in samenwerking met een gastspreker. Zo heeft Schoon Water akkerbouwer Peter van Beers met zijn veldspuit een bezoekje gebracht aan een school in Veldhoven en gaf Mario Dieltjes toelichting over het groenbeheer in de Efteling.

 

Dit bericht is geplaatst in Bewoners met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.