Update Schoon Water gewasbeschermingsmonitor voor het nieuwe seizoen

Om telers te helpen bij hun verplichte gewasbeschermingsmonitor heeft Schoon Water voor Brabant de SchoonWaterWijzer ontwikkeld. Elke teler (ook niet-deelnemers) kan snel en eenvoudig invullen welke maatregelen hij neemt op www.schoonwaterwijzer.nl

Gewasbeschermingsmonitor SchoonWaterWijzer banner

Telers moeten verplicht een gewasbeschermingsmonitor hebben. Om ze daarbij te helpen heeft Schoon Water voor Brabant de SchoonWaterWijzer ontwikkeld. Delphy adviseurs hebben deze voor het seizoen 2019 een update gegeven. Op www.schoonwaterwijzer.nl kan elke teler (ook niet-deelnemers) eenvoudig en snel invullen welke maatregelen hij neemt voor een geïntegreerde werkwijze. De SchoonWaterWijzer is de eerste door de NVWA goedgekeurde gewasbeschermingsmonitor: met een ingevulde en geëvalueerde SchoonWaterWijzer en een actuele spuitregistratie voldoet een teler aan zijn wettelijke verplichting.

www.schoonwaterwijzer.nl
Gebruikers van gewasbeschermingsmiddelen kunnen met de gratis SchoonWaterWijzer eenvoudig hun eigen gewasbeschermingsmonitor opstellen. De SchoonWaterWijzer is voor iedereen toegankelijk en het invullen duurt slechts 15 minuten. Een gebruiker vertelt: “Het is heel eenvoudig. Je vinkt aan welke maatregelen je neemt en dan print je het uit. Die print kun je later gebruiken om alles te evalueren. Als je door de maatregelen heen loopt, word je op nieuwe ideeën gebracht.”

Wettelijke verplichting en meer
De gewasbeschermingsmonitor vervangt het gewasbeschermingsplan. De monitor moet voorafgaand aan de teelt ingevuld worden en twee maanden na het einde van de teelt geëvalueerd zijn. Alle wettelijke eisen zijn verwerkt in de SchoonWaterWijzer, die is goedgekeurd door de NVWA. Daarnaast zijn praktische win-win-maatregelen toegevoegd. Maatregelen die zowel goed zijn voor de teler, als voor het water. De SchoonWaterWijzer is beschikbaar voor 10 gewassen en wordt jaarlijks bijgewerkt door de adviseurs van Delphy.

Dit bericht is geplaatst in Persberichten, Schoon Water voor Brabant, Schoon Water Zeeland met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.