Teelttip asperge: geen schimmeldruk

Asperge - Schoon WaterEen rondgang langs diverse aspergevelden liet deze week nog geen enkele schimmeldruk zien. Nog steeds kan een schimmelbestrijding uitgesteld worden. Mogelijk dat bij een heel vol gewas en/of omgewaaide stengels zoals wel eens gebeurt bij Cumulus het bespuiten aan de orde is. Kijk deze week nog eens aan. Na de koele dagen volgt weer een periode met hogere temperaturen. Met lange, vochtige nachten zou een bespuiting te overwegen zijn.

Bedenk dat bijna alle bloemetjes al uit het gewas zijn gevallen dus die zorgen niet meer voor Botrytis druk. Gaan er naalden vallen dan is dat een natuurlijk proces. Door de hete zomer is er meer slijtage en breekt de herfstfase van het gewas eerder aan. Dat kun je met een bespuiting niet tegen houden. Volgens de milieumeetlat tellen bespuitingen na 1 september zwaarder mee in de belasting voor het grondwater! 

Wilt u meer informatie over de actuele schimmeldruk in asperges? Neem contact op met Schoon Water adviseur: Jos van Hamont Delphy (tel 0653375257)

Dit bericht is geplaatst in Teelttips, Vollegrondsgroente. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.