Schoon Water tip boomkwekerij – de LVS-techniek

LVS rijensysteem met kappen op over gewaswagen.

LVS rijensysteem met kappen op over gewaswagen.

In de boomkwekerij en vaste planten teelt is het Laag Volume Systeem een steeds meer uitgevoerde techniek om de onkruidbestrijding efficiënt uit te voeren. Bij dit systeem wordt het bestrijdingsmiddel niet onder druk verspoten, maar verspreid met een strooischijf. Dankzij de druppelgrootte en het laag bij de grond spuiten kan middelgebruik en drift aanzienlijk gereduceerd worden. Door de grote capaciteit met kleine tanks blijft het eigen gewicht laag, de bodemdruk gering en kunt u makkelijk werk-gangen combineren. Met GPS ondersteuning en doseersets zijn de toepassingen nog efficiënter.

Het systeem is driftarm en is voor alle gangbare middelen inzetbaar. De belasting voor bodem en grondwater kan sterk worden verminderd door verlaging van doseringen. De doseringen van bv de middelen Basta en Finale kunnen op kleine onkruiden (<5cm) worden verlaag naar 0,75-1 liter per ha, een verlaging van zo’n 70% tot 80% (Basta en Finale: aflevertermijn 31 januari 2019, opgebruiktermijn 31 januari 2020).

Diverse mogelijkheden zijn uitvoerbaar op bedrijfsniveau. Informeer bij uw adviseur of leverancier voor de mogelijkheden binnen uw bedrijf.

Dit bericht is geplaatst in Boomteelt, Schoon Water voor Brabant, Teelttips met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.