Schoon Water tip aardappel: Reglone voorkeur bij loofdoding

Veel aardappelen worden komende week doodgespoten. Gebruik hiervoor bij voorkeur Reglone. Bij weinig loof kan worden volstaan met 1,5-2 L/ha. Bij groen loof is het beter om het gewas open te spuiten met 1 L/ha, gevolgd door 1,5-2 L/ha na 4-5 dagen. Op deze manier is de werking beter dan bij een enkele bespuiting met een hoge concentraties.

Spotlight Plus is op dit moment geen goed alternatief. Het wordt veel gebruikt onder droge omstandigheden, wanneer Reglone kan worden opgenomen door de zuigkracht van de knollen en naveleindrot kan veroorzaken. De laatste tijd is er veel neerslag geweest, waardoor dit geen probleem is. Ook is het niet toegestaan in grondwaterbeschermingsgebieden.

 

Dit bericht is geplaatst in Aardappelen, Teelttips met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.