Bijeenkomst boomteelt bij gebr. Roelands in Wernhout

101015 Bijeenkomst Roelands Wernhout_Pagina_1Op 8 oktober kwamen ongeveer 30 Schoon Water deelnemers naar het bedrijf van de gebroeders Roelands in Wernhout. Bij de eiken gaf Karel Roelands toelichting op zijn teeltstrategie. Door gebruik te maken van plantversterkers, groenbemesters en mechanische onkruidbestrijding heeft hij geen fungiciden gespoten tegen Meeldauw in Eik en hoefde hij bijna geen herbiciden toe te passen.

Schoon Water adviseur Hans Smeets heeft het gebruik van steenmeel en groenbemester op de spuitpaden in de spillenteelt toegelicht. Vervolgens zijn de luchtschoffel en het Laag Volume Systeem (LVS) toegelicht. Ook was er een presentatie over het bodemleven en plantversterkers door Pius Floris.

Er ontstond een levendige discussie. Deelnemers weten dat ze minder chemische middelen moeten gebruiken. Certificatie naar Milieu- of Groenkeur is een optie. Maar wegen de baten op tegen de kosten? En vraagt een afnemer inderdaad om een keurmerk?

Dit bericht is geplaatst in Bedrijven, Boomteelt, Maatregelen, Schoon Water voor Brabant met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.