Schoon Water groep Sperziebonen bekijkt resultaat van seizoen 2014

Op donderdag 10SchoonWaterBijeenkomstSperzieboon september kwam de Schoon Water groep sperzieboontelers samen om uit te wisselen over het resultaat van 2014, spuittechniek en milieuprestaties. De groep van 15 telers was te gast bij Poppink-Koolen V.O.F. in Ossendrecht.

Augustus: nat en koud
In het veld is de actuele situatie van de sperziebonen besproken. Door de extreem natte en koude maand augustus is de kwaliteit niet overal optimaal, er is sprake van ongelijke zetting met een laag aantal bruikbare bonen per plant.

Milieubelasting vergelijken
Eenmaal weer binnen kwamen spuittechniek en milieuprestaties aan bod. Schoon Water adviseur Theo van Gelder stond stil bij de spuittechnieken, doppenkeuze en andere maatregelen die de telers nemen.
Schoon Water adviseur Yvonne Gooijer lichtte de milieuprestaties van de groep toe. De milieuprestaties voor oppervlaktewater waren goed. Voor grondwater lag de milieubelasting nog iets boven de norm.

BOS en minder middel
Het Beslissing Ondersteunende Systeem (BOS) van Agrovision, Gewis, werd toegelicht door Kees Vogelaar. Hij liet zien hoe de informatie die het systeem levert, gebruikt kan worden om het juiste spuitmoment te kiezen. Zo wordt optimaal gebruik gemaakt van bestrijdingsmiddelen en is het vaak mogelijk om met minder middel dezelfde prestaties te realiseren.

Dit bericht is geplaatst in Vollegrondsgroente met de tags , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.