Duurzaam terreinbeheer door Brabantse gemeenten

Onkruidbestrijding met heet water.

De Wave bestrijdt onkruid met heet water.

Op verzoek van de provincie Noord-Brabant heeft CLM het terreinbeheer door Brabantse gemeenten in 2012 in beeld gebracht. 45% van de Brabantse gemeenten voert chemievrij beheer uit op verhardingen (en 9% gedeeltelijk), 82% in openbaar groen en 13% op sportvelden. De resultaten van het chemievrij beheer zijn goed: de beeldkwaliteit is in enkele onderzochte gemeenten ruim voldoende. De kosten van het chemievrij beheer zijn de laatste jaren sterk gedaald tot huidige prijzen rond 11 ct./m2. Deze prijzen liggen in dezelfde orde van grootte als de prijzen voor correct DOB beheer met inzet van chemie. Om de knelpunten rond bestrijdingsmiddelen voor drinkwaterwinning op te lossen wil de provincie alle gemeenten in Brabant stimuleren niet-chemisch beheer uit te voeren.

Lees het hele rapport: CLMrapport-827-Chemie(vrij)_beheer_Brabant

Dit bericht is geplaatst in Bedrijven, Gemeenten met de tags , , , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.