Coen Bevelander uit Rucphen winnaar spannende loonwerker wedstrijd

winnaarloonwerkerCoenBevelander

Nek aan nek race om titel ‘Beste Schoon Water loonwerker van Brabant’ onder leiding van Yvon Jaspers

Afgelopen zaterdag streden vijf loonwerkers uit Brabant om de titel ‘Beste Schoon Water Loonwerker van Brabant’. Het was een superzware wedstrijd waar het uiterste werd gevraagd van de deelnemers. In drie onderdelen konden ze hun vakmanschap bewijzen: onkruidherkenning, foutloos vullen van de spuit en een ingewikkelde bespuiting langs de sloot en in een geer, zonder GPS.  En dat onder de ogen van een kritische vakjury, 150 bezoekers en Yvon Jaspers. Coen Bevelander hield het hoofd koel en  kwam als winnaar uit de strijd.

Winnaar Coen Bevelander blijft koel en precies
Is er een meetlint beschikbaar?” vroeg de latere winnaar Coen Bevelander toen hij als eerste op het wedstrijdveld stond met zijn 39 meter brede Agrifac spuit met luchtondersteuning. “Toen bleek dat ik geen GPS mocht gebruiken, wist ik dat exact uitmeten van de afstand tot de sloot nodig was” aldus Bevelander na afloop. Bij de vuloefening scoorde Bevelander 95% van de punten voor deze oefening, een topprestatie! Bevelander: “Vullen is een precisie-klus waar je rustig de tijd voor moet nemen en stapsgewijs mee aan de slag moet”. Ook de onkruidherkenning ging Bevelander goed af, hij gaf vier van de vijf onkruiden de juiste naam. De deelnemers waren aan elkaar gewaagd, maar uiteindelijk kwam Bevelander als beste uit de bus. Uit handen van Yvon Jaspers kreeg hij de bokaal voor de ‘Beste Schoon Water loonwerker van Brabant’ en een bon voor twee dagen werktuigenshow in België inclusief hotelovernachting en diner.

Vakmanschap zonder GPS
Voor de start van de wedstrijd kregen de deelnemers een toelichting op de drie wedstrijd-onderdelen. Met name de mededeling van de wedstrijdleiding dat de GPS niet gebruikt mocht worden, leidde tot enige ophef. Een van de deelnemers: “In deze moderne tijd werken we altijd met GPS. Waarom mag deze techniek dan nu niet benut worden?” De jury bleef onverbiddelijk. Jurylid Jaap van Wenum: “We zijn op zoek naar de beste vakman. Wanneer in het veld de GPS uitvalt, moet een loonwerker ook foutloos kunnen spuiten”.

Geen emissie naar het water
De jury was onder de indruk van de prestaties van de vijf deelnemers. Jurylid Rene Klerks (Provincie Noord-Brabant): “Ons streven is gewasbescherming zonder emissie van middelen naar het water. Het vakmanschap van deze loonwerkers in combinatie met de techniek zoals wingssprayer en luchtondersteuning laat zien dat het mogelijk is. We zijn trots op de prestaties van vandaag”.

Nadere inlichtingen
Peter Leendertse, CLM Onderzoek en Advies, 06-22229255, pele@clm.nl
Maurice Steinbusch, CUMELA Nederland, 033-2474900, msteinbusch@cumela.nl
Kijk voor meer foto’s op Facebook.com/overSchoonWater
Lees of download het persbericht Coen Bevelander winnaar loonwerk wedstrijd
 

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.