Uitnodiging: Demodag Duurzame onkruidbestrijding toont praktische toepassingen

BoomteeltSamen met Treeport Zundert en het project Schoon Water Brabant organiseert het Praktijknetwerk Duurzame Aanpak van Ziekten, Plagen en onkruiden op 5 september aanstaande de demodag Duurzame onkruidbestrijding in bos- en haagplantsoen en heesters en coniferen.  Gastheer van de dag is Marc Lodders, eigenaar van Lodders Boomkwekerijen in Wernhout.

Inspiratie, oplossingen en laatste ontwikkelingen duurzame onkruidbestrijding
De gehele dag staat in het teken van duurzame onkruidbestrijding en duurzame boomkwekerij.  Onkruid wordt ervaren als het grootste probleem in de boomkwekerij en dan met name in de kleine gewassen. De demodag biedt inspiratie en oplossingen om ook in de toekomst onkruid te kunnen aanpakken.  Technische medewerkers van Bayer Crop science zullen een lezing geven over de  laatste ontwikkelingen op gebied van gewasbeschermingsmiddelen.

Bezoek demonstraties van innovatieve en meer bekende technieken en middelen
Tijdens de dag kunt u een groot aantal demonstraties bezoeken van onder meer mechanische onkruidbestrijding, bestrijding met behulp van branders, bestrijding met plantaardig schuim en nog vele andere methoden, technieken en producten.  Het gaat om een combinatie van innovaties en al meer bekende technieken en middelen. Benieuwd naar de demonstraties en deelnemende bedrijven aan de demodag? Kijk dan op de nieuwe website van het praktijknetwerk: www.bomenvoordetoekomst.nl.

Bedrijvenmarkt met producten en duurzame producten vermarkten
Op de bedrijvenmarkt zijn naast bedrijven met producten voor onkruidbestrijding ook bedrijven te ontmoeten met producten die een duurzame boomkwekerij helpen vorm te geven.  NL Greenlabel, bekend van Lodewijk Hoekstra en Nico Wissing, zal in hun stand die dag enkele malen een presentatie geven over de mogelijkheden om duurzaam geproduceerde  groenproducten ook in de markt herkenbaar af te zetten.

Volg workshops: bijenactieplan, mechanische onkruidbestrijding, weerpaal en OMS systeem
Tijdens de workshops zal Bayer Crop Science uitleg geven over hun bijenactieplan. Hilfred Huijting van PPO-AGV laat zien dat er zeker kansen zijn voor de boomkwekerij als je kijkt naar de mechanische onkruidbestrijding in de akkerbouw. Duurzame boomkwekerij betekent ook op het meest optimale moment middelen toepassen.  Rene Tol van DLV plant , team Boomteelt, gaat in op de mogelijkheden van de combinatie weerpaal en QMS systeem waardoor een gerichte en efficiënte bestrijding mogelijk wordt gemaakt.

Voor kwekers met en zonder geïntegreerde teeltervaring
De dag biedt inspiratie en mogelijkheden voor zowel kwekers die al langer geïntegreerd telen als voor kwekers die zich oriënteren op een andere manier van werken als het gaat om onkruidbestrijding.  Een dag dus vol inspiratie en handvatten om bomen telen ook in de toekomst mogelijk te maken en te houden!

Activiteiten van het Praktijknetwerk Duurzame Aanpak van Ziekten, plagen en onkruiden
Het Praktijknetwerk Duurzame Aanpak van Ziekten, plagen en onkruiden is een netwerk van 25 kwekers en 14 toeleveranciers in de boomkwekerijsector en vijf begeleiders die pro-actief op zoek gaan naar duurzame oplossingen om ziekten, plagen en onkruiden aan de pakken.  Kijk voor de activiteiten van het praktijknetwerk ook op www.bomenvoordetoekomst.nl.

In het kort
Datum: 5 september
Tijd: 12.00 tot 18.00 uur
Locatie: Lodders Boomkwekerijen, Oude Lentse Baan 5, Wernhout

Wilt u als bedrijf deelnemen aan de demodag?
Wilt u als deelnemer de dag bijwonen?
Kijk dan op  www.bomenvoordetoekomst.nl voor meer informatie en de opgaveformulieren. 

Meer informatie?
Neem contact op met Esther Hessel, Hessel Marketing & Communicatie. e.hessel@hesselmarketing.nl
Of bel 06 43 27 88 58.

Dit bericht is geplaatst in Maatregelen, Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.