Onkruidpesto en meer

Zevenbladpesto

Zevenbladpesto

‘Voedsel moet deugen’, vindt kok Eric van Veluwen van brasserie De Keuken van Hackfort, op het gelijknamige landgoed bij Vorden (Gld).

De Hackfortoplossing voor woekerend zevenblad? Gewoon opeten, dat onkruid! Schoon Water geeft u het recept voor de zevenbladpesto van deze topkok!Ingrediënten

Draai in de keukenmachine een pesto van:

  • 500 gram vers gewied zevenblad (zonder wortels en stelen)
  • 200 gram pecorino
  • 3 tenen knoflook
  • 150 gram walnoten
  • 1 dl olijfolie
  • peper en zout

Zet apart en roerbak:

  • twee gesnipperde uien
  • 50 gram peterselie
  • 150 gram witte kool met 1/2 dl room

Borstel een stuk of wat portobello’s schoon en haal de stelen er uit. Bestrijk de paddenstoelen met olie en leg ze met de plaatjes naar onderen onder de hete grill of op de barbecue. Draai ze, als de bovenkant bruin is, om. Vul ze met het roommengsel en laat de andere kant bruin worden. Serveer met een flinke schep onkruidpesto!
Zie nm.nl/puurnatuur voor meer Hackfort-recepten.

Recept van kok Eric van Veluwen van brasserie De Keuken van Hackfort, op het gelijknamige landgoed bij Vorden (Gld).
Geplaatst in PUUR Natuur 2-2013 van Natuurmonumenten.

 

 

Dit bericht is geplaatst in Bewoners. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.