Nieuwe teelttips voor aspergehaantjebestrijding 2013 (aspergekever)

Toelating Calypso
Met de toelating van Calypso (thiacloprid) is een al lang gekoesterde wens in vervulling gegaan. Namelijk een effectieve manier van keverbestrijding en een terugdringing van het gebruik van deltamethrin (Decis).

Vaak is een enkele inzet van Calypso al voldoende om lange tijd vrij te zijn van kevers. Zet dit middel pas in als er echt kevers waargenomen worden en niet bij een enkele kever. Probeer het gebruik van Calypso te beperken vanwege enkele ook negatieve aspecten aan het gebruik.

Zo is thiacloprid inmiddels met stip de grootste watervervuiler in de boomkwekerijregio Zundert en is het ook een neonicotenoide met nadelig neveneffect op bijen.

Vaak zitten de kevers vooral in de buitenste rijen van het perceel en is het behandelen van het hele veld niet altijd nodig.

Dit bericht is geplaatst in Teelttips, Vollegrondsgroente. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.