Persbericht: Waterschap gaat intensiever handhaven en samenwerken voor schoner water in Zundert

Breda, 2 mei 2012 – In 2006 en 2011 onderzocht waterschap Brabantse Delta in de Moersloot in Zundert de invloed van chemische gewasbescherming vanuit de boomkwekerij op de waterkwaliteit. Hoewel de waterkwaliteit in 2011 aanzienlijk beter is dan vijf jaar geleden, zijn in beide onderzoeken overschrijdingen aangetroffen van
de Maximaal Toelaatbare Risicogrens (MTR). Een vervolg is nodig. De vervolgaanpak bestaat uit zowel intensiever handhaven als een stimuleringsaanpak onder de vlag van het provinciaal stimuleringsprogramma Schoon Water voor Brabant.

Persbericht: Waterschap gaat intensiever handhaven en samenwerken voor schoner water in Zundert

Dit bericht is geplaatst in Persberichten. Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.