Asperge: aspergevlieg

In Limburg is de aspergevlieg alweer geconstateerd. Door de enkele warme dag van de afgelopen weken zijn de poppen al uitgekomen en zijn de vliegen actief.

Er zijn al percelen waar de oogst is beëindigd. Daarnaast is ook de nieuwe aanplant gevoelig voor aspergevlieg. Ken daarom de geschiedenis van het perceel en de omgeving!

Ingrijpen met Deltamethrin, soms meerdere malen is noodzakelijk. Er is helaas geen alternatief middel voorhanden. Controleer uw percelen goed. Alleen bij het vinden van de vliegen is een bestrijding aan de orde. Als u vliegen vindt en gaat bestrijden, let dan extra op het waterleven. Deltamethrin is zeer giftig voor vissen, dus houdt ruim afstand van watervoerende sloten.

Er zijn ook al een aantal kevers gevonden, maar die leveren nu nog beduidend minder schade op.

Kennismaken met de Beetle Eater?
Eerder heeft u via Schoon Water kennis kunnen maken met de Beetle Eater. Aspergeteler Johan Bax zet deze machine al 4 jaar in tegen kevers. Hij haalt met deze niet-chemisch methode betere resultaten als met deltamethrin! Wilt u zelf wel eens proefdraaien met de Beetle Eater, laten het ons weten!

Dit bericht is geplaatst in Teelttips, Vollegrondsgroente met de tags , , , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.