Boomteelt: Onkruidbestrijding: start het seizoen met een schoon perceel

Nu de temperatuur weer boven het vriespunt uitkomt en de sneeuw weg is kunt u een bespuiting met Chloor IPC uitvoeren. Indien u Chloor IPC mengt met Kerb pakt u ook het bestaande straatgras goed mee.

In het verleden werd 4 liter Chloor-IPC per ha gespoten. De wettelijke dosering is echter aangepast. Volgens het huidige etiket mag u niet meer dan 2 liter per ha spuiten. Bij onvoldoende werking mag u dit na 5 tot 10 dagen wel herhalen. Uit proeven blijkt dat de werking van twee keer 2 l/ha iets beter is dan vroeger met één keer 4 l/ha.

Voeg 1,5 tot 2 kg Kerb toe als er veel straatgras staat. Dit versterkt ook de werking op andere onkruiden.
Spuit bij vorstvrij weer. Het kan wel enige tijd duren voordat u effect van de middelen ziet.

Onkruiden die nu aanwezig zijn en niet met Kerb te bestrijden zijn kunt u het beste mechanisch verwijderen. Of eventueel met een kappenspuit en een middel dat het betreffende onkruid aanpakt. Kerb werkt bijvoorbeeld niet op akkerviooltje, dovenetel, kamillesoorten en andere. Voor een compleet overzicht raadpleeg de gevoeligheidstabel van onkruiden voor Kerb.

Op deze manier start u het voorjaar met een schoon perceel. Dit geeft u een lastenverlichting in de periode waarin u het druk heeft met rooien en planten.

Chloor-IPC en Kerb geven als bodemherbicide daarnaast ook minder milieubelasting voor het grondwater dan bijvoorbeeld een bespuiting met Linuron in het voorjaar.

Dit bericht is geplaatst in Boomteelt met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.