Aardappel: knolbescherming tegen Phytophthora belangrijk!

Ook dit jaar ligt knolaantasting door Phytophthora flink op de loer! Er is een flink risico op het inspoelen van de sporen. Door de combinatie van sluimerende, maar wel aanwezige bladaantasting en de wisselvallige weersomstandigheden.

Blijf streven naar een zo goed mogelijke knolbescherming via Ranman (6x) of Shirlan. Beide hebben een goede regenvastheid en zijn goede knolbeschermers. Ze hebben bovendien 0 mbp voor grondwater. Kies bij gewassen met nog vitaal loof en/of een lichte aantasting van phytophthora voor 1,6 l/ha Infinito. Deze toelating heeft een maximum van 6,4 ltr/ha per seizoen. Infinito is in deze situatie het beste middel tegen phytopthora met de minste belasting van het grondwater (50 mbp/ha).

Vooral in nog redelijk groene gewassen is bij de huidige infectieuze omstandigheden een interval van circa 7 dagen te lang. Al vanaf de 5e dag moet u weer beoordelen of een nieuwe toepassing nodig is.

Dit bericht is geplaatst in Aardappelen, Teelttips met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.