Aardappelen: Alternaria

Na de bloei worden aardappelplanten gevoeliger voor Alternaria. Vooral verzwakt loof (tijdens droogte) kan geïnfecteerd worden in een regenperiode. Vanaf de bloei is het in de gevoelige rassen verstandig te zorgen voor bescherming tegen Alternaria. Van de consumptierassen zijn vooral Felsina, Ramos, Bintje Fontane en Innovator erg gevoelig.

Kies na de bloei voor het bijvoegen van de systemisch werkende middelen Signum en Amistar aan de Phytophthorabestrijding, met een interval van 14 dagen. Signum mag maximaal 4x per seizoen worden toegepast in een dosering van 0,2 kg. Amistar mag per seizoen maximaal 3x toegepast worden in een dosering van 0,25 l.

Consento heeft niet onze voorkeur. Dit middel is niet het sterkste tegen Alternaria en scoort bovendien hoog in de milieubelastings punten grondwater.

Dit bericht is geplaatst in Aardappelen, Teelttips met de tags . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.