Boomteelt: plantversterkers/bladmeststoffen

Veel Plantversterkers claimen veel voordelen. Vraag u echter kritisch af op welke manier de plant versterkt moet worden. Vaak berust het effect van diverse middelen op extra voeding, voornamelijk sporenelementen.

Bladmeststoffen kunnen een steviger gewas geven. Dat weerbaarder is tegen ziektes. Zeker als voeding slecht opneembaar is door bijvoorbeeld droogte of slechte wortels. Indien u een bladmeststof verspuit gebruik dan een zo compleet mogelijke meststof. Zoals Agroleaf 11+5+19+9Ca+2,5MgO+sp of Phosamco 10+4+7+sp.

Ook hebben kwekers goede ervaringen opgedaan met compost thee of aminozuren.
Daarnaast zijn er bladmeststoffen waaraan zilver is toegevoegd. Zoals Argicin Plus en OPF-Z. Zilver heeft een ontsmettende werking op bacteriën. En is daardoor zeer geschikt voor Prunus en Hedera teelt.

Spuit Bladmeststoffen altijd laat in de avond met een fijne druppel.

Dit bericht is geplaatst in Boomteelt, Teelttips met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.