Prei: Vermijd Kenbyo bij bestrijding papiervlekkenziekte

Door de vele regen van de laatste weken is op diverse percelen een uitbraak van Phytophthora porri, de papiervlekkenziekte te vinden. Deze ziekte kan de prei behoorlijk beschadigen doordat de waterige witte vlekken kort op de schacht komen en daardoor de prei niet meer op een fatsoenlijke manier afzetklaar gemaakt kan worden. Tevens wordt de groei geremd door deze ziekte.

Er zijn diverse middelen inzetbaar. Te noemen zijn Previcur, Signum, Nativo, Amistar top, Kenbyo FL, Captan, Daconil en Foliogold. De werking van de middelen is goed te noemen.

Een middel wat er zeer negatief uitspringt qua grondwaterbelasting is Kenbyo. De middelen Daconil, Foliogold en Signum geven een matig hoge milieubelasting. Overige middelen zijn veilig. Kijk maar eens op www.milieumeetlat.nl en zie wat het verschil is met de andere middelen. Maak dus een bewuste keuze en kijk niet alleen naar de werking.

Dit bericht is geplaatst in Teelttips, Vollegrondsgroente met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.