Asperge: Wees alert op mogelijke infectie Botrytis

De afgelopen dagen is de kans op Botrytisinfectie erg hoog geweest, met name gisteren met regen en hoge temperaturen.
Als het gewas weer droog gewaaid is en het perceel weer begaanbaar, kan een bestrijding ingezet worden. Afhankelijk van het feit of er een infectie is (Rovral of Score) of een preventieve behandeling (Kenbyo). De combinatie met mancozeb en bitterzout is aan te bevelen om de werking breder te maken en het gewas meer weerbaar.

De milieumeetlat laat zien dat per 1 september de milieubelastingspunten flink hoger uitkomen (zogenaamde najaarsbespuiting). Probeer dan ook de eventuele bespuiting voor 1 september te laten uitvoeren.

Dit bericht is geplaatst in Teelttips, Vollegrondsgroente met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.