Prei: te warm geweest voor onkruidbestrijding met Lentagran

Voor een onkruidbestrijding met Lentagran is het veel te warm geweest. Het heeft dan ook geen enkele zin een dergelijk middel in te zetten bij heet weer. Bovendien heeft dit middel een zeer hoge milieubelasting. Wacht daarom tot het weer is omgeslagen naar een groeizaam weertype.

Bij een combinatie met Butisan S moet de grond vochtig zijn. Let echter op met spuiten als er zware buien voorspeld worden. Butisan S spoelt gemakkelijk naar de wortels. Het schadebeeld hiervan is erg duidelijk: de prei blijft opgesloten zitten in het eigen buitenste blad dat als een koker rond de plant zit. De groei wordt hierdoor sterk geremd. De planten kunnen zelfs afsterven.

Perceelsrand:
Een schone perceelsrand voorkomt inloop van onkruiden. Probeer de randen zoveel mogelijk mechanisch of met de hand schoon te houden. Vooral langs watergangen is dit belangrijk. Als u toch een bespuiting wilt uitvoeren, gebruik dan altijd driftarme doppen. In teeltvrije zones is alleen een pleksgewijze toepassing toegestaan!

Dit bericht is geplaatst in Teelttips, Vollegrondsgroente met de tags , . Bookmark de permalink.

Reacties zijn gesloten.