Najaarsbijeenkomst Ridderzuring Bestrijden in Grasland

Wanneer

6 december 2023    
13:30 - 16:00

Waar

Café-Zaal Kerkzicht
Kerkstraat 29, Nuland, 5392 CA

U bent van harte uitgenodigd voor de najaarsbijeenkomst over ridderzuring (en probleemonkruiden) bestrijden in grasland van Schoon Water voor Brabant. De bijeenkomst vindt plaats op woensdagmiddag 6 december vanaf 13:30 uur.

Beheersing van ridderzuring (en probleemonkruiden)

Tijdens deze bijeenkomst wordt er gesproken over de geïntegreerde aanpak van ridderzuring (en probleemonkruiden) door Timo Sprangers. Timo heeft veel praktische ervaring met het aanpakken probleemonkruiden.

Pleksgewijze aanpak ridderzuring

Daarnaast zal loonwerker Jan Paul van Toor vertellen over de werking van en zijn ervaringen met de RumboJet 880. Dit is een ‘spotspray’ machine waarmee pleksgewijs ridderzuring bestreden kan worden. Op deze manier kan tot 95% van het middel gereduceerd worden.

Mechanische aanpak

Ook komt Carel Kennis van Loonbedrijf De Schalm iets vertellen over de CombCutter. Deze revolutionaire machine uit Zweden is bedacht om distels uit granen te snijden. Inmiddels wordt de machine in vele andere gewassen toegepast. Zo ook tegen ridderzuring in grasland.

Deze methodes kunnen komend voorjaar worden toegepast. Vanuit Schoon Water kan met korting ingeschreven worden op het bestrijden van ridderzuring met deze machine.

Meer informatie bij Celine Nieboer (CLM). Tel: 0345 – 470 730 of cnieboer@clm.nl

Reacties zijn gesloten.