Techniekdag Boomteelt in Zundert

Wanneer

13 juli 2023    
13:00 - 17:00

Waar

Boomkwekerij Den Eldert
Eldertstraat 16, Zundert, Brabant

Evenement type

Techniekdag Boomteelt

Op donderdag 13 juli organiseert Treeport Zundert in samenwerking met project Schoon Water en vakbeurs GrootGroenPlus (KwekersBode) de Techniekdag Boomteelt. Deze zal gehouden worden op het bedrijf van Boomkwekerij Den Eldert, gelegen aan de Eldertstraat 16 in Zundert. Eigenaren Frank en Gerard Jochems stellen die dag hun percelen ter beschikking om praktijkdemonstraties te tonen. Ook met aangrenzende bedrijven zullen de demonstratiemogelijkheden nog bekeken worden.

Verschillende thema’s en machines
Tijdens de Techniekdag Boomteelt zal aandacht worden besteed aan noviteiten op het gebied van mechanisatie en robotisering. De thema’s die aan bod komen zijn o.a. grondbewerking, schoffelen, (rijen)spuittechniek, diktemeting van laanbomen, water en innovatie in het algemeen. Het toepassen van complexe technieken is in de boomteelt een uitdaging, omdat de diversiteit van producten groot is. Ieder gelijk product kent tevens varianten in grootte, potmaat, aflevermoment etc. De samenwerking en inzet van de Treeportkwekers helpt om deze ontwikkelingen te versnellen.

Praktijkgericht
Arie Schipper (functie Delphy) heeft bij het project Schoon Water al contacten gelegd met verschillende fabrikanten om de mogelijkheden te inventariseren. Door een werkgroep bestaande uit ervaren en gedreven boomkwekers, is een selectie gemaakt van wat er daadwerkelijk getoond zal gaan worden. De werkgroep wil op deze dag het beste tonen, en daarnaast ook vooruitkijken naar de nieuwe mogelijkheden om samen verder te werken aan een gezonde en duurzame boomteelt. Als sector die de wereld vergroent, zien zij dit als een basistaak gekoppeld aan het vak van boomkweker.

Meer informatie
We roepen geïnteresseerden en belanghebbenden op om 13 juli alvast in de agenda te markeren.
Het gedetailleerde dagprogramma zal begin juni worden bekendgemaakt. Meer informatie zal te vinden zijn via treeport.eu en de sociale media.

Reacties zijn gesloten.