Spreekuren met satellietbeelden

3 juni 2008

Op vrijdag 23 mei jl. zijn in Budel en Vessem spreekuren van Schoon Water georganiseerd. DLV adviseur Geert-Jan van Roessel heeft met de Schoon Water-deelnemers in het veld de actualiteiten van onkruidbestrijding besproken. In Budel zijn ook de resultaten van de praktijkproef van het effect van verschillende groenbemesters op aaltjes besproken.

In mais wordt vooral een combinatie van Mikado + Samson + Dual gold + Starane geadviseerd. Komt er gladvingergras en/of groene naaldaar voor, dan wordt Mikado vervangen door 0,2 l/ha Clio. De doseringen zijn zeer afhankelijk van grootte, afharding en van het aanwezige onkruid. Enkele bezochte percelen waren met 0,7 Merlin+ 0,7 Dual Gold gespoten. Door het mooie vochtige weer had dit goed gewerkt. Op een perceel bleven de zwaluwtongen wel staan. Deze zullen komende week nog worden nagespoten.

Ook hebben de deelnemers satellietbeelden van hun akkers bekeken. Via www.mijnakker.nl kunnen agrariers zich daarvoor opgeven. De beelden geven informatie over de variatie van de hoeveelheid bodemvocht, verdamping, opgenomen stikstof en biomassa binnen het perceel. De kaarten worden getoond met pixels van 10x10 meter. Op die manier kunnen telers gerichter bemesten en bestrijden, wat de kwaliteit van het grondwater ten goede komt.

Voor advies op maat kunt u uw begeleider bellen. Houd ook de actualiteiten en tips op deze website in de gaten.
Alle spreekuren en veldbijeenkomsten worden in de agenda op deze website vermeld.

spreekuur