Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Uitnodiging Schoon Water aardbei: UV licht tegen schimmels

29 augustus 2018 @ 13:30 - 17:00

UV licht is een effectieve manier om schimmel- en bepaalde bacterieziekten te bestrijden. U wordt daarom uitgenodigd een kijkje te komen nemen in een kas met vermeerdering waar al enkele jaren met succes UV licht wordt toegepast.

Datum: 29 Augustus 2018

Aanvang: 13.30 uur

Locatie: Kas Kapteijns  de Stad nr 8 5463 XE Veghel

Meeldauw is in de aardbeienteelt één van de lastigste schimmels om te bestrijden, zowel in de productie als in de vermeerdering. De chemische aanpak is niet altijd succesvol gebleken en wordt er vaak gespoten om de druk enigszins aanvaardbaar te houden.

Nu is er al een aantal jaren een alternatieve aanpak en wel met UV licht. Onder andere proefcentrum Hoogstraten heeft onderzoek gedaan naar het effect van UV licht en hebben geconcludeerd dat het werkt. De UV behandeling is ook effectief gebleken tegen bacterieziekten zoals Erwinia en Xanthomonas. Wereldwijd zijn er steeds meer gebruikers van Cleanlight systemen.

Ondertussen zijn de technieken verfijnd en is er weer meer ervaring opgedaan in de toepassing van UV licht. Er is geen sprake van residu en veiligheidstermijn en mag zelfs in de biologische landbouw toegepast worden. Het verminderen van de chemie ten behoeve van schoner grondwater is een speerpunt van het project Schoon Water en UV licht past hier natuurlijk naadloos in.

Graag vooraf aanmelden bij Jos van Hamont

Delphy, Tel: 0653375257, Email: j.vanhamont@delphy.nl

Voor de hygiëne wordt u dringend verzocht schone kleding aan te hebben en schone schoenen!

Gegevens

Datum:
29 augustus 2018
Tijd:
13:30 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

kapteijns
de Stad 8
Veghel, 5463 XE Nederland
+ Google Maps
Volg ons op Twitter Volg ons op YouTube