Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Schoon Water Zeeland informatiebijeenkomst: Omgaan met invasieve exoten

25 oktober 2017 @ 12:30 - 17:00

Gratis

Uitnodiging voor het bijwonen van een informatiebijeenkomst met als thema: hoe om te gaan met geïntroduceerde boomsoorten die ervaren worden als invasieve exoten, en dan met name de Amerikaanse Vogelkers, dit alles uiteraard zonder gebruik te maken van chemische bestrijdingsmiddelen.

Indien u geïnteresseerd bent voor het bijwonen van deze informatiebijeenkomst ontvangen wij graag Uw aanmelding per mail uiterlijk voor 19 oktober a.s. en wel op mailadres: Secretariaat Water, Bodem en Natuur <secretariaatwbn@zeeland.nl>

Hieronder vindt u een vragenlijst over het tot nu toe gevoerde beheer bij u of bij Uw organisatie. Middels deze vragenlijst verkrijgen wij een overzicht van de problematiek met invasieve exoten tot nu toe. Wij stellen op prijs indien u deze wilt invullen en bij de aanmelding terug wil sturen. Op de bijeenkomst zullen wij de geanonimiseerde gegevens kort toelichten.

VRAGENLIJST 25 OKTOBER

AGENDA:

12.30-13.00 uur: inloop

13.00-13.15 uur: welkom door Rien Klippel, voorzitter projectgroep Schoon Water Zeeland. Rien zal tevens de laatste stand van zaken toelichten betreffende het ontheffingenbeleid aangaande chemische onkruidbestrijding.

13.15-13.30 uur: korte toelichting betreffende de resultaten van de vragenlijst door Michiel Bil, Provincie Zeeland.

13.30-15.00 uur: presentatie over het omgaan met geïntroduceerde boomsoorten door Bart Nijssen, ecoloog bij Bosgroep Zuid-Nederland.

15.00-15.15 uur:reistijd naar Clingse Bossen van Evides Waterbedrijf, beheerd door         Het Zeeuwse Landschap.

15.15-16.00 uur: Omgang met geïntroduceerde boomsoorten, met name de Amerikaanse Vogelkers, in de praktijk bekijken o.l.v. Bart Nijssen.

16.00 uur: Afsluiting door Rien Klippel.

 

Gegevens

Datum:
25 oktober 2017
Tijd:
12:30 - 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Schoon Water Zeeland

Locatie

Waterschap Scheldestromen, Hulst
Meridiaan 3
Hulst, Nederland
+ Google Maps
Volg ons op Twitter Volg ons op YouTube