Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Schoon Water bijeenkomst Aardbei

12 november 2018 @ 13:30 - 17:00

Meeldauw is in de aardbeienteelt één van de lastigste schimmels om te bestrijden, zowel in de productie als in de vermeerdering. De chemische aanpak is niet altijd succesvol gebleken en wordt er vaak gespoten om de druk enigszins aanvaardbaar te houden. Nu is er al een aantal jaren een alternatieve aanpak en wel met UV.

Het is ondertussen gebleken dat UV zeker werkt tegen schimmels en dus ook tegen meeldauw. Onder andere proefcentrum Hoogstraten heeft onderzoek gedaan naar het effect van UV licht en hebben geconcludeerd dat het werkt. De UV behandeling is ook effectief gebleken tegen bacterieziekten zoals Erwinia en Xanthomonas. Wereldwijd zijn er steeds meer gebruikers van Cleanlight systemen. Ondertussen zijn de technieken verfijnd en is er weer meer ervaring opgedaan in de toepassing van UV licht. Er is geen sprake van residu en veiligheidstermijn en mag zelfs in de biologische landbouw toegepast worden.

Het verminderen van de chemie ten behoeve van schoner grondwater is een speerpunt van het project Schoon Water en UV licht past hier natuurlijk naadloos in. U wordt daarom uitgenodigd een kijkje te komen nemen in een kas met vermeerdering waar al enkele jaren met succes UV licht wordt toegepast. Uiteraard komen de ervaringen van de ondernemer uitgebreid aan bod.

U bent van harte welkom! Graag aanmelden bij Jos van Hamont (tel: 0653375257, email: j.vanhamont@delphy.nl). Er is slechts plaats voor 10 personen!!

Datum: Maandag 12 November 2018

Aanvang: 13.30 uur

Locatie: Kas Kapteijns, de Stad nr 8 5463 XE Veghel

Vanwege de hygiëne wordt u dringend verzocht schone kleding aan te hebben en schone schoenen!

Gegevens

Datum:
12 november 2018
Tijd:
13:30 - 17:00
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
,

Locatie

Kas Kapteijns
de stad, 8
Veghel, 5463 XE Nederland
+ Google Maps
Volg ons op Twitter Volg ons op YouTube