Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Duurzame onkruid- en ziektebestrijding in de boomkwekerij

3 september 2015 @ 12:30 - 17:30

Gratis

Afgelopen jaren zijn de wettelijke gebruiksvoorschriften voor het toepassen van herbiciden aangescherpt waardoor het steeds lastiger voor de sector wordt om onkruiden te bestrijden.
De onkruidbestrijding voor de toekomst zal een combinatie worden van het toepassen van herbiciden in combinatie met mechanische onkruidbestrijding.
Zeer recent zijn er 2 nieuwe herbiciden toegelaten waarover u tijdens deze bijeenkomst nader geïnformeerd wordt.
Tijdens het 1e deel van de bijeenkomst ontvangt u in de zaal Koch informatie over recente ontwikkelingen en over het schoon water project Brabant.
Bij het 2e deel van de middag zullen we een bezoek brengen aan de kwekerij van Verbeek en in het bijzonder de biologische aanplant.
Op het biologische perceel zal er gekeken worden naar onkruidbestrijding, maar ook naar de bestrijding van ziekten en plagen in de vruchtboomteelt.
Het bedrijf Weedingtech zal een demonstratie geven over de toepassing van de foamstream in de boomkwekerij. Daarnaast zal er een demonstratie gegeven worden over spuittechniek met biologische middelen op het bio perceel van Verbeek in Dinteloord gelegen aan de noord lange weg.

We sluiten af bij de loods van Verbeek waar we naar de moerhoeken zullen kijken en een nieuw mengsel van groenbemesters geleverd door Innoseeds. Doel van de bijeenkomst is om met u kennis te delen hoe we gezonde boomkwekerij-gewassen kunnen telen waarbij er gestreefd wordt met een minimale inzet van chemische middelen.

Wilt u deze bijeenkomst laten meetellen voor uw spuitlicentie (teelt)? Dan zijn de kosten €65,- (ex btw). Neem contact op met Schoon Water adviseur Hans Smeets voor de volledige uitnodiging en inschrijfformulier.

Gegevens

Datum:
3 september 2015
Tijd:
12:30 - 17:30
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:

Organisator

Schoon Water adviseur Hans Smeets
Telefoon:
06-51335936

Locatie

Zaal Koch
Molenstraat 120
Kruisland,
+ Google Maps
Volg ons op Twitter Volg ons op YouTube