Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Demodag Boomteelt 2022

14 september |10:00 - 16:00

Delphy organiseert woensdag 14 september 2022 weer een Bodemdag Boomkwekerij bij Boomkwekerij Marcel Michels in Hilvarenbeek. De dag wordt gehouden in het kader van de projecten Leve(n)de Bodem Brabant en Schoon Water voor Brabant. In deze projecten ligt de focus op optimalisatie van bodem en bodemleven en mechanische onkruidbestrijding. Daarnaast is het vorm geven van een weerbare teelt door inzet van plantversterkers in Prunussen ook een belangrijk item bij enkele proeven.
Plantversterkers die in een spuitproef liggen zijn o.a.: Haifa Wall Up S (20%Si), Haifa Stim Booster (aminozuren), Optima leaf Si , Hicure, Taegro, Zwavel 80 bladmeststof en Serenade.
Tijdens de demodag zijn de eerste resultaten van deze Delphy proeven op het veld te zien.

Tijdens het bezoek worden deelnemers in groepen rondgeleid langs verschillende demo’s en proeven die zijn aangelegd om het belang van een goede bodemstructuur, plantgat bemesting en druppelbevloeiing te tonen. Daarnaast wordt mechanisatie techniek op het gebied van onkruidbestrijding gedemonstreerd. Al deze ontwikkelingen dragen bij aan een weerbare teelt met een optimale bemesting met behoud / stimulering van bodemleven en het beperken van de belasting van grond- en oppervlaktewater.

Meldt u via de Delphy website aan. In het aanmeldformulier kunt u aangeven welk tijdsblok (10.00-12.30 uur of 13.30-16.00 uur) uw voorkeur heeft.
Bezoek kan ook meetellen voor de verlenging van de spuitlicentie (categorie Teelt, licentie Uitvoeren en Bedrijfsvoeren).

Gegevens

Datum:
14 september
Tijd:
10:00 - 16:00
Evenement Tags:
, ,

Locatie

Marcel Michels Boomkwekerij BV
Driehuizen 4B
Hilvarenbeek, Nederland
+ Google Maps
Volg ons op Twitter Volg ons op YouTube